MAGAMRÓL


 

Nevem: Papp Károly
Születtem: 1973-ban
Munkahelyem: Heves Megyei Kormányhivatal, Erdészeti Igazgatóság, Börzsöny-Cserhát Erdõtervezési Osztály (Váci Erdõtervezési Iroda)

Budapesten nõttem föl. Mindig szerettem rajzolni. Tizenkét és fél éves voltam, amikor otthon egy újság címlapját másolva elkészítettem ezt a rajzot.

Az élményekben gazdag gyermekkoromban sokat jártunk a családdal horgászni, campingezni. A vakáció nagy részét nagyszüleimnél töltöttem, Kemenesszentpéteren. Nagyon megszerettem az állatokat és a természetet, ezért a szombathelyi a Herman Ottó Szakközépiskola vadász vadtenyésztõ szakára jelentkeztem. A középiskolában egy délutáni elõadás keltette fel azóta is tartó érdeklõdésemet a denevérek iránt.

zoom

Néha-néha rajzoltam is, de sajnos az iskolában nem volt rajzóránk. A tanulmányok hatására Muray Róbert és Csergezán Pál képei alapján vadászati témájú képeket is készítettem (többnyire csak másoltam).

Legjobban akkoriban is portré rajzolás érdekelt. Tizenöt éves voltam amikor ezt a képet rajzoltam.

zoom

 

Ezt követõen az Erdészeti és Faipari Egyetem Erdõmérnöki Kar Erdõmérnöki szakán tanultam. Ha kedvem volt és idõm engedte, akkor rajzoltam. Diplomámat denevérkutatási témában védtem. Jelenlegi munkahelyemen 1999. áprilisától dolgozom, ekkor költöztem Vácra. 2002-ben felkerestem a Váci Mûvelõdési Otthonban mûködõ rajzkört, melyet Debreczeni Zsófia festõmûvész nagy odaadással vezet.

Újabban a portrékarikatúra készítés érdekel, mert itt egy kicsit használhatom a fantáziámat is.

Meggyõzõdésem, hogy energiafelhasználásunk rendkívül pazarló. Ezért kezdtem érdeklõdni az alternatív energiatermelési lehetõségek iránt, úgy is mint régi Delta (Tudomány és Technika újdonságai) rajongó, és mint természetbarát. Így 2006-2009 között a Budapesti Muszaki Foiskola Kandó Kálmán villamosmérnöki Karán, villamosenergetika szakirányon szereztem második diplomámat. Tagja vagyok a Magyar Elektrotechnikai Egyesületnek és természetesen a Magyar Madártani Egyesületnek is.
Érdekes, hogy Felsofokú iskoláimat a azóta átnevezték. Az Erdészeti és Faipari Egyetemen kezdtem, végeztem a Soproni Egyetemen, amit azóta Nyugat-Magyarországi Egyetemnek neveznek, közben mindvégig egy helyen, Sopronban az Erdõmérnöki Karron tanultam.
Végeztem a Budapesti Muszaki Foiskolán, majd következo évben magsabb rangra emelkedve Óbudai Egyetemnek nevezték át.

zoom